Naujienos

Pluoštinių kanapių produktai – naujas atradimas sveikatai

Vakar Centre vyko pluoštinių kanapių maisto produktų pristatymas ir gardi degustacija! Kanapių arbata, aliejus, sūris, pienas ir desertai pavergė visus skonio receptorius.

Kanapių augintojų, perdirbėjų ir verslo inovatorių asociacija direktorius Rimantas Čiūtas bei Žolinčių akademijos lektorė Aldona Čiūtienė atskleidė kanapių naudą sveikatai bei vietinių produktų vartojimo svarbą.

„Kanapių maisto produktai yra super maistas, nes kanapės yra Omega 3 ir visų nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis, šie produktai pasižymi vitaminų A, B1, B2, B3, B6, D, E ir K  bei mineralinių medžiagų (kalcio, geležies, magnio, mangano, fosforo, kalio, cinko, seleno ir kt.) gausa“, - pasakojo A.Čiūtienė.

„Įgyvendinant projektą siekiama ūkininkus paskatinti auginti pluoštines kanapes – pelningą ir gamtai draugišką žemės ūkio kultūrą, o maisto vartotojus – į maisto kasdienį racioną įtraukti kanapių produktus, turinčius didelę biologinę vertę“, - apie projekto naudą kalbėjo R.Čiūtas.

„Naujoviškas požiūris į sveikatai palankią mitybą, kurios dėka galime atrasti dar daugiau naudingų ingridientų kasdieniniame racione. Daug sužinojom apie kanapes, koks tai vertingas augalas ir super maistas“, - apie renginį pasakojo Centro direktorė Laima Dockevičienė.

Tai ketvirtasis viešinimo renginys iš 10 suplanuotų ciklo po visus Lietuvos regionus. Šiandien toks renginys vyks visai greta - Plungėje.

Ankstesnės naujienos

Tvari energija ūkiuose – ateitis jau šiandien 2024-09-17 Tvari energija ūkiuose – ateitis jau šiandien
Rugsėjo 17 d. Rietave pristatytas Biosol Farm projektas, skirtas pagerinti energijos vartojimo efektyvumą ūkiuose. Projekto vadovės Laimos Dockevičienės, administratorės Rasos Baliulevičienės ir asocijuoto projekto partnerio ūkininko Artūro Jurkaus įžvalgos atskleidė energijos gamybos, vartojimo ir kaupimo sprendimų naudą bei iššūkius naudojant saulės ir kitų šaltinių energiją.
Plačiau
Renginyje - apie tautinio paveldo sertifikavimo patrtis ir iššūkius 2024-09-05 Renginyje - apie tautinio paveldo sertifikavimo patrtis ir iššūkius
Šiandien Rietavo TVIC konferencijų salėje vyko Mykolinių šventės Metturgio mugės pasiruošimo seminaras. Centro direktorė Laima Dockevičienė pristatė Centro misiją išlaikyti unikalią šventę ir siekį sertifikuoti Metturgį kaip tautinio paveldo renginį. Kalbėta apie Metturgio svarbą Rietavui, jo istorinę, religinę ir kultūrinę vertę, kurią jau daugelį metų puoselėja mūsų bendruomenė.
Plačiau