Naujienos

Reikalavimai Mykolinių Metturgio dalyviams

Mykolinių Metturgis šiemet organizuojamas jau devintus metus iš eilės. Šis tradicinis renginys vyks rugsėjo 28 d. Tęsiame gilias kunigaikščių Oginskių laikus siekiančias tradicijas, kuomet Metturgis buvo viena svarbiausių rudeninių švenčių, jungusių amatininkus, pirkėjus ir bendruomenes. Siekiame išlaikyti šią unikalią šventę ir sertifikuoti Metturgį kaip tautinio paveldo renginį.

Todėl kviečiame įvairių amatų puoselėtojus, ypač tuos, kurie jau turi tautinio paveldo sertifikatus, prisijungti prie mūsų ir parodyti savo meistriškumą! Kuo įvairesni amatai bus atstovaujami, tuo turtingesnė ir įdomesnė taps šventė. Tai unikali galimybė pamatyti gyvas tradicijas, išgirsti senųjų amatų istorijas ir patiems pajusti rankų darbo vertę.

Metturgio mugės dalyviams- tautodailininkams, tautinio paveldo puoselėtojams, Rietavo verslininkams bei socialinio verslo atstovams dalyvavimas mugėje yra nemokamas, bet keliami kai kuriereikalavimai:

  • Amatininkai ir tautodailininkai turi prekiauti savo rankų darbo gaminiais bei demonstruoti savo amatą.
  • Prekyba turi vykti tik iš baltos palapinės, kurios dydis neviršija 2x3 metrų.
  • Dalyviams privalomas tautinis kostiumas arba apranga, atitinkanti pristatomą gaminį ar paslaugą.
  • Prekiautojai maisto produktais turi laikytis galiojančių teisės aktų reikalavimų, užtikrinti tinkamą produktų ženklinimą ir temperatūrinius rėžimus.

Metturgis – tai ne tik prekybos erdvė, bet ir galimybė parodyti savo kūrybą, sutikti bendraminčius ir tapti dalimi tradicijų, kurios siekia Oginskių laikus. Prisidėkite prie šios išskirtinės šventės ir prisijunkite prie tautinio paveldo puoselėtojų!


Daugiau informacijos ir registracija čia.

Ankstesnės naujienos

Kviečiame Metturgio dalyvius 2024-08-04 Kviečiame Metturgio dalyvius
Kviečiame dalyvauti Rietavo Mykolinių Metturgis - mugėje, kuri vyks Rietavo miesto Mykolinių šventės metu 2024 m. rugsėjo 28 dieną ir registruotis adresu https://forms.office.com/e/AuhANYuWUQ 
Plačiau
Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų 2024-07-29 Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų
Lietuvos pilietybę turintys, tačiau visą savo gyvenimą praleidę Pietų Afrikos Respublikoje, Raphael su savo sūnumi Benjamin Lietuvą lanko pirmą kartą. Čia tikisi rasti savo giminės istorijos pėdsakų ir pamatyti kraštą, kuriame augo Raphael mama, kuri čia Rietave gyveno 7 metus iki kol pasitraukė ir su tėvais emigravo į tolimąjį PAR miestą Keiptauną (Cape Town). 
Plačiau