Naujienos

Kviečiame Metturgio dalyvius

Kviečiame dalyvauti Rietavo Mykolinių Metturgis - mugėje, kuri vyks Rietavo miesto Mykolinių šventės metu 2024 m. rugsėjo 28 dieną ir registruotis adresu https://forms.office.com/e/AuhANYuWUQ 
Mykolinės, tai šventė turinti senas ir gilias kunigaikščių Oginskių valdymo laikus siekiančias tradicijas XIX amžiuje. Oginskių laikais buvo švenčiamos itin iškilmingai, net kelias dienas.

Kasmet siekiama tęsti ir stiprinti Metturgio unikalias tradicijas, todėl ypatingą dėmesį skiriame tradiciniams amatininkams, tautodailininkams ir vietos kūrėjams  (demonstruojantiems savo amatą), kurių gaminiai yra sertifikuoti ir pripažinti tautinio paveldo produktais. 

Dalyvauti Mykolinių metturgyje kviečiame:

  • Vietos tradicinius amatininkus, tautodailininkus, gamintojus, ūkininkus ir kitus kūrėjus.
  • Tradicinius amatininkus, tautodailininkus, gamintojus iš įvairių Lietuvos kampelių ir kurių gaminiai yra sertifikuoti bei pripažinti tautinio paveldo produktais.
  • Svečius, iš kitų savivaldybių, galinčius ir norinčius dalyvauti ir pristatyti savo produktus.

Maloniai kviečiame Jus registruotis adresu https://forms.office.com/e/AuhANYuWUQ ir dalyvauti!

 

Ankstesnės naujienos

Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų 2024-07-29 Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų
Lietuvos pilietybę turintys, tačiau visą savo gyvenimą praleidę Pietų Afrikos Respublikoje, Raphael su savo sūnumi Benjamin Lietuvą lanko pirmą kartą. Čia tikisi rasti savo giminės istorijos pėdsakų ir pamatyti kraštą, kuriame augo Raphael mama, kuri čia Rietave gyveno 7 metus iki kol pasitraukė ir su tėvais emigravo į tolimąjį PAR miestą Keiptauną (Cape Town). 
Plačiau
Atrenkamas ūkis, dalyvausiantis tarptautiniame BIOSOL Farm projekte 2024-07-09 Atrenkamas ūkis, dalyvausiantis tarptautiniame BIOSOL Farm projekte
Šią savaitę Centro vadovė Laima Dockevičienė lanko ūkius ir žemės ūkio bendroves dėl modernių technologijų diegimo Rietavo savivaldybėje bei Telšių regione ir vykdo ūkių atranką. 
Atrinktas ūkis turės galimybę dalyvauti, kartu su Rietavo TVIC vykdyti tarptautinį projektą „BIOSOLFarm: Pietų Baltijos ūkiai - esminė atsinaujinančios energetikos sistemos dalis“, pasinaudoti tarptautine praktika ir spręsti savo ūkio energijos gamybos, vartojimo ir saugojimo klausimus.
Plačiau