Naujienos

Savivaldybių verslo priežiūra turi būti efektyvi

Lietuvos Respublikos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atliktas 15-os Lietuvos savivaldybių tyrimas parodė, kad savivaldybių atliekama verslo priežiūra dar neatitinka modernios verslo priežiūros standartų.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, su verslo priežiūrą atliekančių savivaldybių darbuotojais susiduria nemaža dalis verslo: savivaldybės kasmet išduoda apie 12,5 tūkst. leidimų įrengti išorinę reklamą, apie 14 tūkst. leidimų prekiauti viešosiose vietose. Tad savivaldybių atliekama verslo veiklos priežiūra turi būti efektyvi ir prisidėti gerinant sąlygas verslui, padėti jam vykdyti veiklą, o ne trukdyti.

Dažniausiai savivaldybėms kylantys sunkumai yra susiję su duomenų apie prižiūrimus verslus trūkumu ir netaikomu sisteminiu rizikos vertinimu. Toks tyrimas atliktas pernai pirmą kartą, siekiant įvertinti savivaldybių verslo veiklos priežiūros funkcijas ir kokias jos naudoja verslo priežiūros priemones. Tyrime dalyvavo 15 savivaldybių, kuriose buvo didžiausias registruotų veikiančių įmonių skaičius, taip pat savivaldybės buvo atrinktos ir atsitiktiniu būdu. 

Rietavo savivaldybės tarp apklaustųjų 2023 m. tyrime nebuvo.

Daugiau apie tyrimą rasite čia.

Ankstesnės naujienos

Kviečiame Metturgio dalyvius 2024-08-04 Kviečiame Metturgio dalyvius
Kviečiame dalyvauti Rietavo Mykolinių Metturgis - mugėje, kuri vyks Rietavo miesto Mykolinių šventės metu 2024 m. rugsėjo 28 dieną ir registruotis adresu https://forms.office.com/e/AuhANYuWUQ 
Plačiau
Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų 2024-07-29 Rietavą lanko ir asmenys, ieškantys savo giminės šaknų
Lietuvos pilietybę turintys, tačiau visą savo gyvenimą praleidę Pietų Afrikos Respublikoje, Raphael su savo sūnumi Benjamin Lietuvą lanko pirmą kartą. Čia tikisi rasti savo giminės istorijos pėdsakų ir pamatyti kraštą, kuriame augo Raphael mama, kuri čia Rietave gyveno 7 metus iki kol pasitraukė ir su tėvais emigravo į tolimąjį PAR miestą Keiptauną (Cape Town). 
Plačiau