IX Pasaulio žemaičių dailės paroda

22 June
  • Vieta:
  • Pradžia: 2024-06-22
  • Laikas: 09:00

Informacija

Šiemet birželio 22 d. atidarome įspūdingą renginį – IX Pasaulio žemaičių dailės parodą, kuri yra organizuojama tik kas 4 metus.

Tai ypatingas renginys ne tik Plungei, bet ir visai Žemaitijai, nes parodos dalyviai – kūrėjai iš Žemaitijos arba turintys ryšį su Žemaitija.

Pusę metų truksiančią parodą lydės ir neįprastai gausi kultūros renginių programa. Vienas solidžiausių renginių – mokslinė konferencija „Žemaitija paženklintos asmenybės: nuo kūrėjų iki legendinių herojų“. Konferencijos organizatorius, istorikas dr. Dangiras Mačiulis pasakojo, kad kartu su dailės istorike dr. Skirmante Smilingyte-Žeimiene nutarė šį kartą tyrinėtojus pakviesti pažvelgti į Žemaitijos fenomeną per asmenybes, jų kūrybą bei visuomeninę ir kultūrinę raišką. Konferencija sulaukė ypatingo mokslininkų susidomėjimo, organizatoriai gavo per 60 dalyvių paraiškų, išrinkti patys įdomiausi pranešimai. Renginys išaugo į dviejų dienų konferenciją. „Aš visiems sakau, kad šiais metais pati geriausia dailės paroda bus Plungėje,“ – sakė dr. Dangiras Mačiulis. 

IX Pasaulio žemaičių dailės parodos atidarymas numatytas 2024 m. birželio 22 d. Daugiau informacijos apie parodą – www.zdm.lt ir Žemaičių dailės muziejaus Facebook paskyroje. 

 

Renginio trukmė: 0 val. 00 min.
Darys atidaromos iki renginio likus: 0 val. 00 min.

Vaikai įleidžiami nemokamai: Ne
Leidžiama fotografuoti, filmuoti: Ne