Naujienos

Rietavo įmonių, įstaigų atstovai dėka TAB, dalyvauja tarpvalstybinėse ekspertų grupėse

Projekto TAB Renginiai: Carl Film forumas ir TAB kūrybinių dirbtuvių sprintas

  • Karlskronoje (Švedija) spalio 14–17 dienomis įvykis suburs aukščiausio lygio profesionalus iš visos Europos ir už jos ribų, siekiant tyrinėti naujausias technologijas ir jų panaudojimą kūrybiniuose procesuose.

Ši patirtis padės Rietavo atstovams plėtoti inovacijas ir taikyti naujoves savo veiklose.

Rietavą atstovaus penki atstovai, tame tarpe ir kūrybinė įmonė, kurie turės galimybę ne tik stebėti, virtualios gamybos pristatymus, į kurias įtrauktos Sony Europe pažangiausios technologijos, bet ir intensyviai dalyvauti darbo sesijose, kur pagrindinis dėmesys bus skiriamas skaitmeninėms inovacijoms, tarpvalstybiniam bendradarbiavimui bei naujų verslo modelių vystymui.

Ši patirtis padės Rietavo atstovams plėtoti inovacijas ir taikyti naujoves savo veiklose bei plėtojant bendradarbystės erdves ir veiklas Telšių regione.

  • Ščecine (Lenkija) spalio 23-25 dienomis Dialogas su menu, piliečiais ir virtualia realybė, suburs technologiją, meną ir verslą. Parodoje bus pristatytos TAB projekto veiklos rezultatai.

Tai puiki proga plėsti tarpsektorinius, tarpvalastybinius ryšius ir susitikti su profesionalais bei ekspertais. Dalyviai dalyvaus kurybinėse dirbtuvėse, kur bus galima dalyvauti kuriant viešąjį meną mieste.

Rietavą atstovaus trys Kūrybinų įmonių atstovai/dalyviai, kurie turės galimybę, plėsti tarptautinius ryšius ir keistis žiniomis, informaciją  su tarptautiniais partneriais, skaitmeninės transformacijos procesuose, kūrybinėse industrijose, įskaitant kino, medijų ir žaidimų sektorius.

Apie TAB projektą

TAB projektas, bendrai finansuojamas ES Interreg Pietų Baltijos programos, platforma, skirta skaitmeninėms inovacijoms tokiose srityse kaip kino, medijų, žaidimų pramonė ir kitos kūrybinės industrijos. Projektas tyrinėja naujas technologijas, pavyzdžiui, VR, AI, XR ir novatoriškus verslo modelius, siekiant remti MVĮ skaitmeninę transformaciją.

Sekite mūsų naujienas ir palaikykite mūsų atstovus, kurie daro poveikį tarptautiniu mastu. 

Sekite mūsų pažangą ir palaikykite Rietavo delegaciją, nes jie bus ne tik stebėtojai, bet ir aktyvūs dalyviai, kurie prisilies prie inovatyvių pokyčių kūrybinių industrijų pasaulyje!

Daugiau informacijos apie TAB projektą, kuris remiamas ES Interreg Pietų Baltijos programos, rasite mūsų svetainėje.

Taip pat naujienas rasite mūsų Facebok, Instagam ir LinkedIn paskyrose bei oficialioje: TAB projekto svetainėje, Facebook bei LinkedIn socialiniuose tinkluose.

Ankstesnės naujienos

T.A.B. partnerių vizitas Kopenhagoje – tarptautinės inovacijos mažų regionų augimui ir technologinei pažangai 2024-10-03 T.A.B. partnerių vizitas Kopenhagoje – tarptautinės inovacijos mažų regionų augimui ir technologinei pažangai
Kopenhagoje įvykęs T.A.B. projekto: Technologijų, meno ir verslo inovacijų centrai (https://tabproject.org/)  partnerių susitikimas buvo reikšmingas žingsnis įgyvendinant šio inovatyvaus tarptautinio projekto tikslus. Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) yra vienas iš partnerių šiame tarptautiniame projekte. Rietavo savivaldybė – asocijuotas partneris. 
Plačiau
BIOSOL Farm - pažangi technologija ūkininko laukuose 2024-09-30 BIOSOL Farm - pažangi technologija ūkininko laukuose
BIOSOL Farm projekto veiklos lauke ruošiamasi atvejo tyrimui asocijuoto projekto partnerio Artūro Jurkaus ūkyje. Susitikimų, lankymosi ūkyje metu, įvertinus ūkio poreikį energijos gamybos ir vartojimo srityje, susitarta ieškoti sprendimų kaip sumažinti energijos vartojimo kaštus ūkio gamybos bloke.  Asocijuotas projekto partneris Rolandas Dockevicius supažindino ūkininką su naujausia technologine įranga - AR (papildytos realybės), VR (virtualios realybės), XR (išplėstinės realybės) įranga, energijos generavimo ir kaupimo įrenginiais, dirbtinio intelekto programomis.
Plačiau
Sveikiname su tarptautine TURIZMO DIENA 2024-09-27 Sveikiname su tarptautine TURIZMO DIENA
Džiaugiamės, kad šiemet net 2,8 mln. gyventojų rinkosi keliauti po savo kraštą ir atrasti nuostabius jo kampelius. Rietavas šį turizmo sezoną sulaukė daug žingeidžių lankytojų, kurie domėjosi istorija, kultūra ir mūsų gamtos paveldu.
Plačiau