Naujienos

Inicijuotas susitikimas su Inovacijų agentūra

Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras siekdamas gerinti verslui teikiamų paslaugų, konsultacijų kokybę, vakar Rietave susitiko su Inovacijų agentūros Pažangos departamento Regioninės verslo transformacijos skyriaus vadove Indre Gendroliūte-Geruliene.

Inovacijų agentūros atstovė ir Centro vadovė Laima Dockevičienė pabrėžė konsultacijų svarbą kaip esminį įrankį verslui. Indrė Gendroliūtė-Gerulienė pažymėjo, kad konsultacijos yra pirmoji pagalba verslui, ypač svarbi pradedantiesiems ir smulkiesiems verslininkams.

Gerosios patirtys ir naujos verslo kartos ugdymas
Vienas iš susitikimo akcentų buvo bendradarbystės centrų įveiklinimas. Susitikimo dalyviai aptarė gerąsias praktikas iš „Spiečiaus“ ir Centro vykdomo tarptautinio „TAB: busines, art & technologies“ projekto, finansuojamo Intereg South Baltic lėšomis. Projekto metu buvo vizituoti inovatyvūs bendradarbystės centrai „Talent Garden“ Milane. 


Susitikime projektuota, kaip šios praktikos galėtų būti pritaikytos Rietave, siekiant sujungti šias patirtis ir įtraukti visą regioną bendros pažangos vardan. Čia pagal Regiono strategiją numatomai kurti bendrdarbystės erdvei keliami nemaži iššūkiai: paslaugos turi būtų patrauklios ir unikalios nedubliuojančios jau teikiamų pasiūlymų regione, skatinant inovacijas ir kūrybines industrijas su naujomis technologijomis. Buvo išryškinta „Talent Garden“ koncepcija, kuri orientuota į paslaugų kokybės kėlimą ir tobulinimą, naudojant intelektualinius resursus. 

Regiono strategija ir inovacijų skatinimas

Susitikimo metu buvo kalbama apie regiono strategiją ir skaitmeninius įrankius, kurie padėtų mažinti atotrūkį nuo pasaulinių tendencijų. I. Gendroliūtės-Gerulienės nuomone, kad regionams svarbu puoselėti ne tik amatų centrai, bet ir integruoti inovacijas, kurios skatintų verslo transformaciją.

Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras, bendradarbiaudamas su Inovacijų agentūra, siekia užtikrinti, kad verslo konsultacijos būtų aukščiausios kokybės ir prisidėtų prie regiono verslumo ir inovacijų skatinimo.

 

 

Ankstesnės naujienos