Naujienos

Rietavo TVIC atstovai vizitavo Vokietijos ūkius: patirtis ir įžvalgos iš „BIOSOL Farm“ projekto

Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras, vykdydamas tarptautinį projektą „BIOSOLFarm: Pietų Baltijos ūkiai - esminė atsinaujinančios energetikos sistemos dalis“ šiomis dienomis lankosi Vokietijoje. Kelionės tikslas buvo aplankyti atrinktus ūkius, kuriuose vyks pilotinės iniciatyvos, susijusios su energijos naudojimu ir gamyba pačiuose ūkiuose.

„Hof Postma“ pieno ūkis: inovatyvios energijos optimizacijos patirtys

Vienas iš pagrindinių vizito objektų buvo pieno ūkis „Hof Postma“, esantis Vokietijoje. Šis ūkis buvo atrinktas dėl savo pažangaus požiūrio į energijos vartojimą. „Hof Postma“ ūkyje daug dėmesio skiriama karvių sveikatai ir gerovei, o pagrindinė produkcija yra pienas. Ūkyje taip pat vyksta pieno perdirbimas, o produkcija parduodama ūkio parduotuvėje. Šeimininkai norėdami užtikrinti, kad klientai parduotuvėje galėtų pilnai apsipirkti, papildomai siūlo ir produktus ir iš kitų vietos gamintojų.

Vizito metu buvo gilinamasi į tai, kaip ūkis naudoja biodujas ir saulės energiją, siekiant optimizuoti energijos vartojimą. Ūkio atstovai pasidalijo savo patirtimi apie energijos taupymo sprendimus ir būsimus planus įdiegti vėjo jėgaines. Jie taip pat pristatė savo iniciatyvas dėl dalies stogų nuomos, siekiant gauti papildomų pajamų.

Lenkijos ūkio tikslai: biodujų gamyba iš mėšlo

Vizito metu buvo aptarta ir Lenkijos ūkių patirtis bei tikslai. Vienas iš atrinktų pieno ūkių iš Lenkijos siekia įsivertinti biodujų gamybos iš ūkyje sukaupiamo mėšlo rentabilumą. Projekto metu bus atliekami tyrimai, siekiant nustatyti, ar ši praktika yra finansiškai naudinga ir kaip galima ją efektyviai įdiegti.

Kvietimas Telšių regiono ūkiams prisijungti prie projekto

Rietavo TVIC kviečia Telšių regiono ūkius dalyvauti „BIOSOLFarm“ projekte ir išsakyti savo tikslus. Liepos pradžioje planuojama aplankyti atrinktus Rietavo savivaldybės ir Telšių regiono ūkius bei vienam iš jų pasiūlyti prisijungti prie projekto. Dalyvaudami tarptautinėje iniciatyvoje, ūkiai galės pasinaudoti geriausia tarptautine praktika ir spręsti energijos gamybos, vartojimo bei saugojimo klausimus.

Projekto tikslas

„BIOSOLFarm“ projekto pagrindinis tikslas yra pagerinti energijos vartojimo efektyvumą ūkiuose, didinant energetinę saugą ir skatinant perėjimą prie atsinaujinančių energijos išteklių.

Nuotrauka: Pažintinis vizitas ūkyje Hof Postma

Ankstesnės naujienos

Jaunų žmonių kompetencijų tobulinimas Lietuvoje ir Ispanijoje – „Sukurk savo ateitį“ 2024-05-13 Jaunų žmonių kompetencijų tobulinimas Lietuvoje ir Ispanijoje – „Sukurk savo ateitį“
Kviečiami 18–29 metų jaunuoliai, kurie nesimoko ir nedirba ir yra registruoti užimtumo tarnyboje, dalyvauti projekte JAUNŲ ŽMONIŲ KOMPETENCIJŲ TOBULINIMAS LIETUVOJE IR ISPANIJOJE – „SUKURK SAVO ATEITĮ“. Bedarbio statusas gali būti trumpesnis ar ilgesnis nei 12 mėn. (Kiekvieną situaciją nagrinėjame individualiai.) Atrinkti asmenys turės puikią galimybę pakeisti savo gyvenimą ir įgauti naujos patirties svetur.
Plačiau