Naujienos / RTVIC pranešimai

Gerosios praktikos perdavimo seminaras „Biologiškai vertingų produktų gamintojus vienijančios bendrystės erdvės (HUB) kūrimas Rietavo savivaldybėje“

Tikslas - atskleisti biologiškai vertingų produktų trumpųjų tiekimo grandinių vystymo ypatumus, tinklaveikos naudą, pademonstruoti šaltalankių, erškėtrožių ir pluoštinių kanapių produktų biologinės vertės didinimo galimybes ir inovacijas; pasidalyti trumpųjų maisto tiekimo grandinių organizavimo gerąja praktika.

Seminaras skirtas ūkininkams plėtojantiems trumpąsias tiekimo grandines, kaimo bendruomeninių organizacijų ir vietos veiklos grupių nariams, savivaldos organizacijų specialistams, jauniesiems ūkininkams ir kitiems kaimo plėtros dalyviams.

Renginio data - 2022 m. gegužės mėn. 17 d. nuo 10.00 val.

Renginio vieta - Rietavo turizmo ir verslo informacijos centro konferencijų salė (Parko g. 5, Rietavas).

Renginio trukmė - nuo 10.00 iki 14.00 val.

Renginio programa:

09.45 – 10.00 val.

Registracija

10.00 – 10.20 val.

Trumpųjų maisto tiekimo grandinių modeliai ir išlaidų valdymas

doc. dr. Valdemaras Makutėnas, VDU, ŽŪA

10.30 – 11.50 val.

Trumpųjų maisto tiekimo grandinių vystytojų galimybės reaguoti į besikeičiančius vartotojų poreikius

doc. dr. Ginatarė Vaznonienė, VDU, ŽŪA

11.00 – 11.20 val.

Augalų auginimo technologijų ir dirvožemio savybių svarba dirvožemio degradacijos procesų valdyme bei vystant trumpųjų maisto tiekimo grandinių sistemą Lietuvoje

doc. dr. Juozas Pekarskas, VDU, ŽŪA

11.30 – 11.50 val.

Trumposios kanapių produktų tiekimo grandinės: nauda gamtai, ūkiui ir žmogui

Rimantas Čiūtas, Kanapių augintojų, perdirbėjų ir verslo inovatorių asociacija (KAPVIA), EIP grupės „Inno Food Hub“ konsultantas

11.50 – 12.10 val.

Kavos pertrauka

12.15 – 12.35 val.

Biologiškai veiklias medžiagas kaupiančių augalų derliaus dorojimo tikslai ir rizikos

doc. dr. Egidijus Zvicevičius

12.40 – 14.00 val.

Diskusija: Tinklaveika - EIP veiklos grupės „Inno Food HUB“ inovacijų sklaidos ir bendradarbiavimo platforma

prof. dr. Vilma Atkočiūnienė, VDU, ŽŪA

*Renginys nemokamas.

Prašome Jūsų sekti EIP veiklos grupės „Innofood Hub“ veiklą Facebook platformoje - EIP veiklos grupė „Innofood Hub“ ir oficialioje interneto svetainėje innofoodhub.vdu.lt.

EIP veiklos grupės vykdomas projektas „Biologiškai vertingų produktų trumpųjų tiekimo grandinių valdymas ir vietos rinkų plėtra“ Nr. 35BV-KK-18-1-06620- PR001 yra finansuojamas iš EŽŪFKP ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Ankstesnės naujienos

Kviečiame registruotis ir dalyvauti nuotoliniame informaciniame renginyje „Tvarus maisto naudojimas“ 2021-10-28 / RTVIC pranešimai Kviečiame registruotis ir dalyvauti nuotoliniame informaciniame renginyje „Tvarus maisto naudojimas“
2021 m. lapkričio mėn. 3-4 dienomis vyks nuotolinis renginys, kurio metu bus kalbama apie maisto švaistymo problemą ir tvarų maisto naudojimą. Pirmąją renginio dieną vyks panelinės diskusijos, o antrąją - laisvos diskusijos, kurios padės numatyti iššūkius ir galimybes bendradarbiavimui vystant projektą REKO Šiaurės ir Baltijos šalyse.
Plačiau